Kehykset

Silmälasien kehykset ovat varsinkin nykyään tärkeä osa ulkonäköä. Useat käyttävät jopa silmälaseja pelkästään kehysten takia. Tällä sivulla annamme hieman ohjeita kehysten valintaan.

Muoti ja kehykset kulkevat käsi kädessä

Silmälasimuoti muuttuu melko nopeasti ja mukana pysyminen voi olla hankalaa. Hyvä tapa seurata silmälasimuotia on tarkkailla, minkälaisia silmälaseja julkkikset käyttävät.

Julkkisten silmälasimuotia voi nähdä uusista elokuvista, sarjoista, lehdistä ja musiikkivideoista. Kannattaa olla kuitenkin kriittinen ja kohtuullinen julkkisten silmälasimuotia seuratessa, että hulluimpia kehyksiä ei itselleen valitse.

Kannattaa myös tarkkailla ihmisiä ympärilläsi. Työ- tai opiskelukavereiden silmälasimuotia on hyvä seurata, mutta missään tapauksessa ei kannata matkia. Vaikutteita voi kuitenkin ottaa, kun etsii omaa silmää miellyttäviä kehyksiä.

Merkkilasien kohdalla iso osa hinnasta tulee kehyksistä

Silmälasien ostossa parhaiten voi säästää tinkimällä silmälasien kehysten merkissä. Useat kehykset pyrkivät kaiken lisäksi matkimaan suosittujen kehysmerkkien mallia, joten varsinaista eroa kalliin ja halvemman merkin välillä ei ole. Tärkeintä kehysten valinnassa ei ole sen merkki, vaan se, että kehykset sopivat ostajan kasvoille.

Sopivat silmälasikehykset

Kehyksiä valittaessa kannattaa kunnolla tutkia, minkä malliset kasvot on. Alla hieman ohjeita erilaisille kasvoille. Parhaimmat kehykset löytyvät kuitenkin hyvän maun omaavan ystävän ja silmälasimyyjän kanssa.

Soikeat kasvot. Useat kehykset sopivat, mutta kehykset eivät saa olla kasvoja kapeammat.

Sydämen malliset kasvot. Kevyet kehykset, jotka ovat alaosastaan leveämmät.

Kulmikkaat kasvot. Leveähköt ja pyöreitä muotoja suosivat kehykset.

Timantin malliset kasvot. Kaarevat, kevyet ja kasvoja kapeammat kehykset.

Pitkähköt kasvot. Massiivisemmat ja kasvoja leveämmät kehykset.

Päärynän malliset kasvot. Ylöspäin kaareutuvat ja kulmikkaat kehykset.

Pyöreähköt kasvot. Kulmikkaat kehykset, jotka eivät saa olla kasvoja leveämmät.