Aurinkolasit

Aurinkolasit ovat hyvin tärkeät silmien suojaamisessa. Auringon UV-säteily vahingoittaa silmiä ja ainoastaan aurinkolaseja käyttämällä voi suojata silmät tältä säteilyltä. Aurinkolasit, joissa on silmälasien vahvuudet, saa tilattua netistä yleensä halvemmalla kuin optikkoliikkeestä. Myöskin merkkiaurinkolasit ovat yleensä halvemmat netistä tilattuna.

Ilman UV-suojaa aurinkolasit ovat hyödyttömät

Monet käyttävät aurinkolaseja siitä syystä, että aurinko häikäisee silmiä. Tärkein syy aurinkolasien käytölle pitäisi olla kuitenkin UV-säteilyltä suojautuminen. Erityisesti kannattaa välttää sellaisia aurinkolaseja, jossa UV-suojaa ei ole.

Pupillit laajenevat, kun aurinkolasit ovat silmillä, koska silmiin tulee vähemmän valoa. Jos aurinkolaseissa ei ole UV-suojaa, laajentuneiden pupillien kautta silmiin tulee itse asiassa enemmän säteilyä kuin ilman aurinkolaseja. Tästä syystä UV-suoja on tärkeä. Aurinkolasien UV-suojauskyky on yleensä ilmoitettu aurinkolaseissa numerolla.

Aurinkolasit vahvuuksilla

Miksi kannattaa ostaa aurinkolasit vahvuuksilla? Joillekin ihmisille aurinkolasit ilman vahvuuksia eivät ole edes vaihtoehto, sillä he eivät yksinkertaisesti näe kunnolla ilman näönkorjausta.

Aurinkolasit kannattaa ostaa vahvuuksilla myös siitäkin syystä, että silmälaseja ja aurinkolaseja ei tarvitse vaihdella niin usein. Esimerkiksi asioita hoitaessa kaupungilla voi aurinkolasit pitää silmillä vielä sisälläkin.

Millaiset on aurinkolasit vahvuuksilla?

Yleensä aurinkolasit vahvuuksilla ovat normaalit silmälasit, joiden linssi on joko värjätty tai fotokromaattinen. Värjättyjä vaihtoehtoja voi olla useampia, joista voi valita mieleisensä värin.

Fotokromaattinen linssi on sisätiloissa normaali kirkas linssi, joka tummentuu ulkotiloissa UV-säteilyn vuoksi. Ulkona fotokromaattiset silmälasit ovat kuin aurinkolasit.

Aurinkolasit netistä

Seuraavat sivut ovat luotettavia aurinkolaseihin keskittyneitä sivustoja, joista voi helposti tilata aurinkolaseja suoraan kotiin:

www.lenson.com
www.yourlenses.fi
www.lensway.fi (myös vahvuuksilla)
www.favoptic.fi (myös vahvuuksilla)
www.silmalasikauppa.fi